Monty Python -tähti Terry Jones on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monty Python -ryhmään kuulunut koomikkolegenda Terry Jones on kuollut. Brittiläinen tähti menehtyi perheensä julkaiseman tiedotteen mukaan 77-vuotiaana 21. tammikuuta. Hänellä diagnosoitiin vuonna 2015 frontotemporaalinen dementia, taudin harvinainen muoto.

– Terry oli enemmän kuin yksi sukupolvensa hauskimmista esiintyjistä ja kirjoittajista. Hän oli todellinen renessanssikoomikko – kirjoittaja, ohjaaja, esittelijä, historioitsija, loistava lastenkirjailija ja lämpimin, mitä parhain ystävä jollaista voisit ikinä toivoa, Monty Pythonin Sir Michael Palin kuvaili BBC:n mukaan.

Vuonna 1969 perustettu Monty Python tunnetaan parhaiten samannimisestä sketsisarjasta. Näyttelemisen lisäksi Terry Jones muun muassa ohjasi elokuvat Monty Pythonin hullu maailma, Monty Python: Brianin elämä ja Monty Python: Elämän tarkoitus.