Kanadalainen liikemies: ”Iranin lentokoneturma oli yhden amerikkalaisen narsistin syytä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -matkustajakone putosi viime viikolla noustuaan Iranin Teheranin lentokentältä. Koneessa oli 176 ihmistä, ja kaikki kuolivat. Iranin puolustusvoimat ovat kertoneet koneen alas ampumisen olleen inhimillinen virhe, sillä sitä luultiin viholliskoneeksi.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau teki aiemmin lausunnossaan varsin selväksi, että ymmärtää ukrainalaisen lentokoneen ampumisen olleen virhe. Lentokoneen ihmiset olisivat kuitenkin hengissä, mikäli Iranin tilanne ei olisi kiristynyt aiemmin Yhdysvaltojen surmattua iranilaiskomentaja Qassim Suleimania.

Nyt kanadalainen liikemies Michael McCain on kirjoittanut Twitteriin, että maailman pitäisi tietää Iranin vaarallisuus ja pyrkiä hillitsemään sitä. Hän huomauttaa, että Yhdysvallat eivät ole tervetulleita Lähi-itään, koska jännitteet kiristyvät entisestään. Hän kertoo, että kollegansa vaimo ja 11-vuotias poika olivat turmakoneessa 57 kuolleen kanadalaisen joukossa. Hän on surullinen ja raivoissaan asian takia.

– Yksi narsisti Washingtonissa repii koko maailman saavutukset riekaleiksi ja luo epävakaan tilanteen, McCain napauttaa.