Suomalainen Lójhtu-gini palkittiin kultamitalilla: ”Jättipotti Kiinan markkinoille”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tornio Distilleryn Lójhtu-gini on saanut jo viidennen kansainvälisen mitalinsa. Lójhtu voitti nimittäin tällä kertaa Double Gold Awardin Kiinan merkittävimmästä juoma-alan kilpailussa, eli China Wine & Spirit Competition Best Valuessa.

– Melkoinen jättipotti Kiinan markkinoille. Kyllähän tässä on vähän huuli pyöreänä, että mitähän hittoa. Halusimme vangita Lapin taian pulloon ja onnistuimme liiankin hyvin, Kostiander toteaa. Nyt meidän on investoitava voimakkaasti tuotantoon, jotta kykenemme vastaamaan kysyntään Suomessa ja ulkomailla, yrityksen toimitusjohtaja Kaj Kostiander riemuitsee.

Lójhtu tehdään käsityönä alusta loppuun. Käsinpoimitut Lapin yritit ja marjat, kotimainen alkoholi ja italialaiset design-pullot kukin tuovat osansa viimeisteltyyn kokonaisuuteen. Pullossa komeilevat kolmiulotteiset revontulet, jotka luovat taianomaisen vaikutelman.

China Wine & Spirits Competition Best Value on Kiinan merkittävin alkoholijuomakilpailu, jossa jopa 100-henkinen tuomaristo arvostelee juomat sokkomaisteluna omissa hintaluokissaan. Tuomaristossa on sommelierejä, sekä maahantuojien, ostajien ja tukkureiden edustajia. Tuotteita kilpailuun oli lähetetty 55 eri maasta.

CWSC Best Value-tuplakulta oli Lójhtulle ensimmäinen tuplakulta ja järjestyksessä viides kansainvälinen mitali. Aikaisemmin tänä vuonna Lójhtu palkittiin hopeamitalilla modernien ginien sarjassa ja pronssimitalilla Gin & Double Dutch Tonic –sarjassa Lontoossa IWSC-alkoholijuomakilpailussa, hopealla Hong Kongissa HKIWSC-kilpailussa, sekä pronssilla alkoholialan ammattilaisten ehkä eniten arvostamassa International Spirits Challengessä modernien ginien sarjassa.