Mies osti 1 600 euron varastetun pyörän pilkkahinnalla – palautti sitten omistajalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liian hyvältä kuulostaviin myyntitarjouksiin ei aina kannata luottaa, sillä vaarana on varastetun omaisuuden päätyminen omaan haltuun. Nyt eräs brittiläinen mies on kuitenkin päätynyt ostamaan varastetun pyörän hyvästä syystä.

26-vuotias Ste Burke kertoo kolmen miehen lähestyneen häntä, tarjoten maastopyörää noin 95 euroa vastaavaan 80 punnan hintaan. Burken hälytyskellot alkoivat soimaan hänen huomatessaan lukon ajoneuvon takapyörässä. Hän päätti kuitenkin ostaa pyörän.

Heti kauppojen jälkeen Burke alkoi kyselemään Twitterissä, onko kukaan menettänyt 1 600 euron arvoista pyörää varkaille. Häneen otti yhteyttä pyörän alkuperäisen omistajan tuntenut nainen. Metro-lehden mukaan omistaja kykeni todistamaan pyörän kuuluneen hänelle lukon avaimen ja ostoskuitin avulla.

Omistaja oli valmis maksamaan Burkelle pyörän ostamiseen kuluneet rahat, mutta mies kieltäytyi niistä. Tapauksen levittyä viraalina Burken jaloa tekoa hehkutti muun muassa suosittu brittiläinen räppäri Stormzy.