Teini joutui sairaalaan vatsakipujen vuoksi – kuplatee aiheutti suolitukoksen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Suomessa palleroteenä ja kuplateenä tunnettu bubble tea on alun perin taiwanilainen teejuoma, joka sisältää maniokista tehtyjä syötäviä palloja. Kiinasta kantautuva uutinen paljastaa, miksi suositun juoman pallerot kannattaa pureskella ennen nielemistä.

13-vuotias poika toimitettiin taannoin Xinxiangin lääketieteellisen yliopiston sairaalaan äkillisten vatsakipujen vuoksi. Röntgenkuva paljasti syyksi suolitukoksen, jonka aiheuttivat kaksi kiinteää esinettä. Lääkärit päättivät antaa pehmeiden esineiden poistua kehosta luonnollisesti ilman leikkausta.

9News-uutissivuston mukaan potilas kertoi lääkäreille juoneensa kuplateetä useita kertoja ennen oireiden alkamista. Maniokipalleroiden pureskelemisen sijaan hän oli niellyt ne kokonaisena, minkä jälkeen kappaleet olivat takertuneet hänen suolessaan toisiinsa aiheuttaen tukoksen. Pallerot poistuivat lopulta elimistöstä ulosteen mukaan eikä teini kärsinyt pitkäaikaisista seuraamuksista.