Tinderiin uusia ominaisuuksia – mukana paniikkinappi ja huijauksia ehkäisevä toiminto

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Treffisovellus Tinder on esitellyt uusia ominaisuuksia, joiden tavoitteena on tehdä deittailusta turvallisempaa. Yksi uudistuksista on valeprofiilien luomista hankaloittava valokuvan vahvistaminen.

Käyttäjää pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytensä ottamalla useita reaaliaikaisia selfieitä. Tinderin henkilökunta ja tekoäly päättelevät, onko kyseessä todellinen henkilö vai huijari.

Toinen uusi ominaisuus on paniikkinappi jolla treffeillä uhkaavaan tilanteeseen joutuvat voivat hälyttää helposti apua. Käyttäjät voivat ennen treffejä syöttää tietoa esimerkiksi tavattavasta henkilöstä sekä siitä, missä ja milloin tapaaminen tapahtuu. Kolmas uusi ominaisuus on loukkaavien viestien lähettäjien ilmiantoa helpottava toiminto.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin uudet ominaisuudet saapuvat Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Esimerkiksi paniikkinappi on luotu yhteistyössä Yhdysvaltalaisen Noonlight-yhtiön kanssa, joten sen saapumista Eurooppaan saatetaan joutua vielä hieman odottamaan.