Kobe Bryantin lentoturma johtui lentäjän virheestä? Oli törmätä vuoreen jo hetkeä aiemmin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Urheilumaailmaa kohtasi eilen synkkä tragedia, kun tieto koripallotähti Kobe Bryantin ja tämän 13-vuotiaan Gigi-tyttären kuolemasta levisi. Isä, tytär ja seitsemän muuta henkilöä menehtyivät lento-onnettomuudessa Kalifornian Calabasasissa, kun seuruetta kuljettanut helikopteri törmäsi vuoreen.

Silminnäkijät kertoivat heti turman jälkeen, että helikopterista oli päässyt poikkeuksellisia ääniä. Tänään on kuitenkin selvinnyt, että onnettomuuden syy oli todennäköisesti lentäjän virhe. Alueella oli turmahetkellä erittäin sankka sumu. Lentäjän virheeseen viittaavat alueella tehdyt säähavainnot, tallentunut lentorata sekä paikallisten koneneiden lentäjien lausunnot.

Lentäjä oli ilmoittanut lennonjohdolle lentävänsä Thousand Oaksiin visuaalisesti, mutta Calabasasin kohdalla sumu muodostui taas sankemmaksi. FlightRadar24-palvelusta selviää, että helikopteri joutui lentämään pitkään ympyrää hetkeä ennen turmaa odottaen sään selkenemistä. Lopulta lentäjä päätti jatkaa matkaa, mutta kohtalokkain seurauksin. Sumun tiheydestä kertoo se, että samaan aikaan Los Angelesin poliisivoimat olivat jättäneet kaikki omat helikopterinsa maahan sumun vuoksi.

Lentotiedot osoittavat, että hetkeä ennen törmäystä lentäjä vältti törmäyksen edelliseen vuoreen vain noin 30 metrillä. Helikopterin kerrotaan pyrkineen kääntymään takaisin kohti lähtöpaikkaa, mutta pian sen jälkeen helikopteri törmäsi sankassa sumussa rinteeseen. Arvioiden mukaan onnettomuus johtui navigointivirheen lisäksi myös liian suuresta tilannenopeudesta, sillä helikopteri kiisi sankassa sumussa lähes täyttä vauhtia.