Tällä ruokavaliolla ihmiset elävät satavuotiaaksi – mukana punaviini

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat kautta aikojen ihannoineet nuoruutta ja halunneet elää mahdollisimman pitkään niin terveenä kuin mahdollista. Tämän vuoksi on tehty myös tutkimuksia siitä miten yli sata vuotiaaksi eläneet ovat syöneet pysyäkseen terveinä.

Goodful-sivuston julkaisemalla videolla kaksi miestä kokeilevat elää viikon ajan ruokavaliolla, jota pisimpään elävät noudattavat. Ruokavalio on 90-prosenttisesti kasvispohjainen ja sitä noudattava saakin syödä vain 70 grammaa lihaa viikossa. Kolme kertaa viikossa saa kuitenkin syödä kalaa, mutta sitä saa olla aterialla vain alle 85 grammaa.

Miesten tuli syödä päivittäin paljon lehtivihreitä, kukkakaalia, parsakaalia, papuja, täysjyvää, hedelmiä ja bataattia. Ruokavalio sallii myös kolme kananmunaa viikossa. Lisätyn sokerin määrä tulee pitää päivittäin alle 28 grammassa. Pari desilitraa papuja ja kaksi kourallista pähkinöitä tulee nauttia myös joka päivä. Miehet olivat ilahtuneita siitä, että tilkka punaviiniä oli sallittu nautittavaksi päivittäin.

Kiellettyjen ruokien listalla olivat virvoitusjuomat, perunalastut ja kaikki valmiiksi pakatut herkut ja välipalat. Vaihtoehtoisina vinkkeinä miehiä kehotettiin syömään ilman televisiota, nauttimaan iso aamiainen ja syömään kaikki päivän kalorit kahdeksan tunnin aikana. Tässä ruokavaliossa oli kokelaille paljon muistettavaa. Käytännössä heidän tuli muuttaa heidän ruokailutottumuksensa kokonaan.