Kulutusluottojen säännöt muuttuivat – näin hyödyt lakimuutoksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina rahaliikenne on siirtynyt yhä voimakkaammin verkkoon, jossa myönnetään nykyisin myös kulutusluottoja. Syyskuussa tapahtui kuitenkin merkittävä muutos, joka on laskenut myös verkossa myönnettävien lainojen korkoja. Muutos ei kuitenkaan automaattisesti koske vanhoja jo olemassa olleita luottoja.

Suomalaisten kannattaa nyt tarkastella mahdollisia lainojaan uudelleen lakimuutoksen astuttua voimaan. Uuden lain myötä vakuudettomien lainojen korko ei saa ylittää 20 prosenttia. Lisäksi lainan muille kuluille tuli ylärajaksi 150 euroa vuodessa. Monet yritykset tarjoavat suomalaisille asiakkaille vakuudettomia kulutusluottoja ja vanhojen lainojen yhdistämistä. Niiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä eri yrityksillä on tuotteissaan merkittäviä eroja esimerkiksi lainojen korkojen ja muiden lainanhoitoon liittyvien kulujen välillä.

Kokematon lainanhakija ei välttämättä kykene itse selvittämään mikä laina on kulloinkin edullisin ja kannattaako lainoja esimerkiksi yhdistellä. Silloin on vaarana, että kuluttaja maksaa lainoistaan liikaa vain koska ei ole kyennyt vertailemaan lainoja. Lainojen hintoja voi vertailla eri yritysten välillä maksuttomasti ja nopeasti esimerkiksi uudella Staran Lainakoneella (klikkaa tästä), jossa on mukana 25 pankkia ja rahoituslaitosta. Hakemuksen tekeminen ei sido mihinkään, vaan tarjoaa ainoastaan lainavertailun.