Poliisi muistuttaa: Sovi kaupat julkiselle ja valoisalle paikalle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisille on kirjattu viime viikon aikana kuusi rikosilmoitusta pieleen menneistä kaupoista. Viranomaiset tutkivat tekoja varkauden rikosnimikkeellä. Tapauksissa ei ole ollut mukana väkivaltaa.

Varkaudet ovat tapahtuneet Vantaalla, Keravalla, Helsingissä ja Espoossa. Netissä sovitut kaupat ovat pääsääntöisesti turvallisia. Kaupoissa kannattaa kuitenkin aina noudattaa erityistä huolellisuutta.

– Tapaamista vaativat kaupat kannattaa sopia aina mahdollisimman vilkkaalle ja julkiselle paikalle ja mieluummin valoisaan aikaan, muistuttaa rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti aiheesta viimeksi syksyllä 2019, jolloin netissä sovitut kaupat olivat päätyneet kaupantekotilanteessa ryöstön yritykseen. Näissä molemmissa tapauksissa kaupat oli sovittu tehtäväksi illalla noin kello 21:00.