Naapuri riehui puukko kädessä Kajaanissa – sitten poliisit veivät putkaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Naapuria ei voi valita ja toisinaan käy huono tuuri sen suhteen, kuka asuu kotinsa vieressä. Naapurisopu saattaa rakoilla helpostikin, jos esimerkiksi elämäntyylit eroavat suuresti toisistaan. Kajaanissa on selvitelty naapurien välejä hieman rankemmalla tavalla.

Poliisi kertoo, että vuonna 1975 syntynyt kajaanilaismies hakkasi nyrkein naapurinsa ovea ja huuteli puukko kädessään aamuyöllä kolmen aikaan. Samalla mies lateli solvauksia asunnossa olleille. Rikos tapahtui Kajaanin Koulukujalla.

Mies otettiin kiinni poliisin toimesta. Hän syyllistyi laittomaan uhkaukseen, kotirauhan rikkomiseen sekä lievään vahingontekoon. Toisinaan naapureiden välit kiristyvät niin kireälle, että konflikteja selvitellään oikeudessa asti.