Valtakunnallinen Teen Päivä helmikuussa – tee kuuluu suomalaisten suosikkijuomien joukkoon

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomessa vietetään viidettä kertaa valtakunnallista Teen Päivää 6. helmikuuta. Päivän teema on Lukemattomia teelaatuja. Tee on kohonnut suomalaisten suosikkijuomien listan sijalle neljä. Sen edelle menevät ainoastaan vesi, kahvi ja maitojuomat.

– Nykyihminen rauhoittuu teen äärelle kiireen ja tietoähkyn keskellä. Hän valitsee teensä lukemattomista eri teelaaduista. Tee houkuttelee hidastamaan, antautumaan ajatuksille ja nauttimaan elämän kauneudesta, Teen Ystävien puheenjohtaja Petra Tandefelt kuvailee.

– Teekulttuuri on kehittynyt viime vuosina. Helsinkiin ja muualle Suomeen on tullut lisää teekauppoja. Teevalikoimat ovat laajentuneet ja teetä käytetään entistä enemmän myös ruokajuomana, Tandefelt tähdentää

Tee on ollut tarjoilupöydissä vuosisatojen ajan, mutta ihmiset ovat viime vuosina innostuneet laajentamaan makuvalikoimaa. Teen Päivä tuo tunnetuksi teekulttuuria. Päivän tarkoituksena on myös saattaa teenjuojia yhteen kotiin, ravintoloihin tai teehuoneisiin. Teen kulutuksen trendinä näkyy hyvinvointi, panostaminen laatuun ja ekologisuuteen.

Lisätietoa tapahtumista löydät täältä.