Seksuaaliterapeutti: Näin hoidat parisuhdettasi jos seksille ei riitä aikaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kiireinen elämäntyyli voi verottaa pariskunnan seksielämää. Omasta hyvinvoinnista ja rakkauden huoltamisesta ei tulisi tinkiä, mutta toisinaan esimerkiksi pienten lasten vanhemmat ovat tilanteessa, että eivät yksinkertaisesti pysty, ehdi tai jaksa harrastaa seksiä.

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo, että kumppania voi huomioida myös ilman seksiä. Tärkeää olisi, että kipinä kuitenkin säilyy myös kuivina kausina.

1. Auta kotitöissä. Arkiset teot ilahduttavat ja viestivät arvostuksestasi kumppaniasi kohtaan.

2. Kosketa. Suukottelu, halaaminen, kosketus ja hellyydenosoitukset ovat oleellinen osa parisuhdetta, vaikka seksiä ei olisikaan.

3. Kohtaa ja ole aidosti läsnä. Viettäkää arjessa yhteistä laatuaikaa ilman puhelimia ja muita häiriötekijöitä. Sopiva hetki voi löytyä esimerkiksi aamupalapöydästä tai sohvannurkasta lapsen mentyä nukkumaan.

4. Keskustele. Ajatusten ja kuulumisten vaihtaminen päivittäin on tapa, josta kannattaa pitää kiinni myös hetkisen arjen keskellä. On myös hyvä muistaa, että vaikka seksi on tauolla, ei seksiin liittyvän keskustelun tarvitse olla tauolla.

5. Järjestäkää vuorotellen toisillenne mahdollisuus omaan aikaan. Tuulettuminen ulkona yksin tai ystävien kanssa tekee hyvää paitsi itselle myös parisuhteelle.