Taiteilija huijasi Googlen karttapalvelua – tekaisi kuvitteellisen ruuhkan 99 älypuhelimella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisiä seurataan jatkuvasti kaiken elektronisen toiminnan avulla. Seuraamisen avulla pystytään tarjoamaan räätälöityjä palveluita ja edistämään turvallisuutta. Toisaalta se myös nakertaa ihmisen yksityisyyttä.

Taiteilija Simon Weckert on nyt huijannut Googlen karttapalvelua luulemaan, että Berliinissä oli ruuhkaa liikenteessä. Todellisuudessa ruuhka luotiin tyhjälle kadulle pienen punaisen kärryn avulla. Taiteilija veti kärryissä 99 älypuhelinta. Google kuitenkin ehdotti karttapalvelua käyttäneille vaihtoehtoista reittiä.

Taidekokeilu toteutettiin jo viime kesänä, mutta se julkaistiin äskettäin. Sen ideana on kuvastaa ihmisten tietojen keräämistä eri tarkoituksiin. Informaatiosta on tullut kauppatavaraa, eikä neutraalia dataa ole enää olemassa.