Tältä näyttää Wuhanin koronavirussairaala – rakennettiin 10 päivässä

Terveys · Tim Isokivi

Viime viikkoina runsaasti otsikoissa ollut koronavirusepidemia sai alkunsa Kiinan Wuhanin kaupungista. Eristettyyn kaupunkiin alettiin nopeasti rakentamaan uutta väliaikaista kenttäsairaalaa tartunnan saaneiden suuren määrän vuoksi.

Tuhat sairaalavuodetta sisällään pitävä sairaala rakennettiin vain noin 10 päivän aikana. Kenttäsairaalaan on sittemmin alettu vastaanottamaan potilaita. Sairaalaan tutustutaan kiinalaisen CGTN-uutiskanavan tuoreella videolla.

Vahvistettujen koronavirustartuntojen määrä on kohonnut Kiinassa yli kymmeneen tuhanteen. Yhteensä 213 sairastunutta on kuollut maassa. Sairaalat ovat 11 miljoonan asukkaan Wuhanissa täyttyneet nopeasti, ja lääkkeet ovat BBC:n mukaan lopussa kaupungin apteekeista.