Totuus raskausarvista – tällainen voide auttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Raskausarvet eli arpijuovat syntyvät kun ihon verinahka venyy. Monesti ihon venyminen liittyy juurikin nimensä mukaisesti raskauteen, mutta usein arpijuovia syntyy myös murrosikäisille tytöille ja pojille nopean ihon venymisen seurauksena kun he ovat kasvuiässä.

Raskausarvet syntyvät kun iho venyy, mutta niille altistaa kuitenkin lähinnä hormonaaliset tekijät, joihin ei edes rasvoilla pysty vaikuttamaan. Raskausvatsan kasvaessa arpien syntyä saattaa pystyä ehkäisemään ihon huolellisella kosteuttamisella, mutta rasvoista ja öljyistä huolimatta iho saattaa venyessään arpeutua.

Arpia ei niiden syntymisen jälkeen pysty voitein saada kokonaan katoamaan, mutta niiden näkyvyyteen pystyy kuitenkin vaikuttamaan jonkin verran. Cosmopolitan-lehden mukaan kannattaa valita voide, jossa on joko retinolia, silikonia tai hyaluronihappoa. Retinoli vahvistaa ihoa, silikoni silottaa ja hyaluronihappo tasoittaa juonteita.