Peltopilkin MM-kisat Lappeenrannassa – pisteitä saa myös tyylistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urbaani legenda kertoo perheestä, joka oli lähtenyt talvilomalle kauniiseen järvimaisemaan. Isän pilkkireissu kuitenkin osoitti, että mökin vieressä oli pelto. Nyt lajista järjestetään MM-kilpailut Lappeenrannassa.

Peltopilkin MM-kisat järjestetään lauantaina 15. helmikuuta Harju-nimisellä maatilalla Lappeenrannassa. MM-kisojen järjestäjänä toimii Lappeen Harju Oy ja sen yrittäjät Tanja ja Sami Niemimuukko. Idea peltopilkistä syntyi Samin ja muutaman kaverin yhteisillä iltakahveilla.

– Peltopilkissä on kyse hiukan erilaisesta pilkkikilpailusta, jossa itse pilkki on teema, jonka mukaiset varusteet sekä kaikki kuviteltavissa olevat pilkkiasennot ja -otteet määrittävät osaltaan kilpailumenestystä. Kilpailussa nostetaan kalaa, joka viedään punnitukseen. Kilpailuaika, saalismäärä ja mahdolliset lisäpisteet varusteista ja kalastuksenvalvojilta ratkaisevat niin yksilö- kuin joukkuekilpailunkin voiton, Tanja Niemimuukko sanoo.

Yksilömäärissä mitattuna yleisin kalalaji viime vuonna oli tonnikala. Kyseessä on koko perheen tapahtuma. Lisätietoa kilpailusta voi hakea Peltopilkin maailmanmestaruuskilpailujen nettisivuilta.