Toimittaja testasi – yritti olla sata päivää ilman alkoholia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Men’s Healthin toimittaja Jonathan Thompson on tottunut menevään elämäntyyliin. Mies päätti testata, miltä tuntuu sadan päivän selväpäisyys. Hän dokumentoi kokemuksen Youtubeen.

Ihmiset pitävät tipatonta tammikuuta ja saattavat vastaavasti tauon jälkeen tempaista alkoholia kaksin käsin. Thompson huomasi alkoholin jättämisen jälkeen elimistön huutavan epäterveellisiä sokeriherkkuja. Hän retkahti kokeen 56. päivänä juomaan alkoholia juhlissa. Sen jälkeen mies jatkoi urakkaansa.

Miehen terveys oli huomattavasti parempi sadan päivän jälkeen retkahduksesta huolimatta. Miehen yleiskunto parani, stressi ja ahdistus vähenivät sekä rahaa säästyi huomattavia summia. Alkoholin lopettaminen ei kuitenkaan vaikuttanut miehen kohonneisiin kolesteroliarvoihin, joten hän joutunee seuraavaksi testaamaan terveellisempää ruokavaliota.