Kiehtova video paljastaa – näin Teslan autopilotti näkee maailman

Autot Digi · Tim Isokivi

Sähköautovalmistaja Teslan uudemmissa malleista löytyy autopilotti, jonka ansiosta osan ajamisesta voi ulkoistaa tekoälylle. Tuore video paljastaa kuinka autojen tietokone näkee ympäristönsä.

Youtuben Carscoops-kanavan videolla liikennettä seurataan Teslan autopilotin näkökulmasta. Neuroverkko tunnistaa ja analysoi jatkuvasti eteen ilmestyviä ajoneuvoja ja esineitä. Näkyä on verrattu internetissä Terminator-elokuvien robottien näkymään.

Teslan autopilottia käytetään toistaiseksi lähinnä automaattiseen kaistanvaihtoon ja ajoneuvon kutsumiseen kuljettajan luokse parkista. Tulevaisuudessa teknologiaa saatetaan kuitenkin käyttää myös pidempien ajomatkojen suorittamiseen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.