Oscar-gaalassa tehtiin historiaa – eteläkorealainen Parasite kahmi palkintoja

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2020 Oscar-gaalassa todistettiin historiallista tilannetta. Etelä-korealaisen Bong Joon-Hon Parasite voitti ensimmäisenä ei-englanninkielisenä elokuvana parhaan elokuvan Oscarin.

Parhaan elokuvan palkinnon lisäksi Parasite poiki parhaan ohjaajan, parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen ja parhaan kansainvälisen elokuvan Oscarit. Se kahmi enemmän voittoja kuin muut ennakkosuosikit, sotaelokuva Taistelulähetit 1917 ja viime vuoden kohuelokuva Joker.

Mustan huumorin sävyttämä jännitysdraama Parasite kertoo köyhästä perheestä, jonka poika onnistuu saamaan työpaikan vauraan perheen tyttären englanninkielen opettajana. Ohjaaja Bong Joon-ho on tullut aikaisemmin tunnetuksi elokuvista, kuten Snowpiercer, Okja ja Memories of Murder.