Taidekriitikko tuhosi teoksen – kirjaimellisesti!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taidekriitikko on antanut Meksikossa esillä olleelle teokselle kirjaimellista murskakritiikkiä. Hän tuli vahingossa tuhonneeksi taidemessuille pystytetyn installaation.

Taiteilija Gabriel Ricon lasista, kivistä ja erilaisista palloista koostuva teos ei ollut kriitikko Avelina Lesperin mieleen. Lesper laski tyhjän virvoitusjuomatölkin sen viereen ottaakseen kuvan, jolloin koko installaation.

– Se oli kuin teos olisi kuullut kommenttini ja tuntenut ajatukseni siitä, Lesper kuvaili tiedotteessa.

The Guardian -lehden mukaan gallerian henkilökunta on kritisoinut Lesperin aiheuttamaa tuhoa ja kuvaillut tekoa epäammattilaiseksi. Lesperin itsensä mukaan kyseessä oli kuitenkin puhdas vahinko. Hän on lupautunut korjaamaan teoksen.