Maailman suurin ilotulite räjäytettiin – painoi yli 1 200 kiloa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikonloppuna Yhdysvaltojen Coloradon taivaalle nousi ilotulite, jollaisia aivan jokaisesta uudenvuodenraketteja myyvästä liikkeestä ei saa. Kyseessä oli tiettävästi maailman suurin ilotulite.

Steamboat Fireworks -yrityksen räjähde pamautettiin yötaivaalla Steamboat Springsin vuotuisissa talvijuhlissa. CNN-uutissivuston mukaan raketti ammuttiin lähes 1,6 kilometrin korkeuteen yli seitsemän metrin pitoisesta teräsputkesta.

Ilotulite oli halkaisijaltaan 1,5 metrin kokoinen ja se painoi 1.270 kiloa, eli suunnilleen henkilöauton verran. Paikalla oli maailmanennätyksen vahvistanut Guinnessin ennätystenkirjan edustaja. Aikaisempi ennätys rikottiin vuonna 2018 Arabiemiraateissa, jossa taivaalle nousi 1.090-kiloinen paukku.

 

World record firework. Thanks for attending the night show. Be safe heading home.

Publiée par City of Steamboat Springs – Government sur Samedi 8 février 2020