Helmikuu on huonekasvien huoltokuukausi – tee nämä toimenpiteet

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Huonekasvit ovat kodin viihtyisyyttä lisääviä sisustuselementtejä. Lisäksi niiden avulla voi saada raikkautta huoneilmaan ja onnistumisen tunnetta kasvin menestyessä. Pilvinen ja sateinen talvi on koetellut huonekasveja.

Keväthuollolla ehostetaan huonekasvit uuteen kukoistukseen. Huonekasveille kannattaa vaihtaa mullat helmikuussa ja lannoittaa ne kevätaurinkoja varten. Jokavuotinen mullanvaihto takaa, että kasvin juuret säilyvät elinvoimaisina. Mullanvaihto rasittaa kasvia vähiten, kun se tehdään heti kevättalvella uuden kasvun alkaessa. Ilman säännöllistä lannoitusta kasvit kärsivät ravinteiden puutteesta ja alkavat vähitellen näivettyä.

‒ Huonekasvien keväthuolto aloitetaan leikkaamalla talven aikana ruskettuneet lehdet pois. Talven pölyt huuhdotaan pois viemällä kasvi suihkuun. Puhtaat lehdet pyydystävät kaiken saatavilla olevan auringonvalon ja yhteyttävät tehokkaammin, muistuttaa Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula.