Lentäjä paljasti: Tämän vuoksi puhelin pitää laittaa lentokonetilaan

Matkailu · Tim Isokivi

Kuten useimmat lentokoneessa matkustaneet tietävät, kuuluu mukana kulkeva puhelin asettaa matkan ajaksi lentokonetilaan. Monille saattaa kuitenkin olla edelleen epäselvää miksi näin on.

Vuodesta 2004 saakka lentänyt Sneaky___Fox85 vastasi taannoin ihmisten kysymyksiin Reddit-sivustolla. Hän kertoi omin sanoin, miksi lentokonetila on tärkeää kytkeä päälle koneessa.

– Se voi aiheuttaa häiriöitä audio- ja navigointiradioissamme. Joissain tapauksissa radiossa on niin paljon kohinaa, että muistutamme kuulutuksessa kaikkia laittamaan puhelimensa lentokonetilaan. Muuten meidän täytyy palata lentokentälle huoltoa varten. Siinä vaiheessa häiriöt katoavat nopeasti, lentäjä kirjoitti.

– Haluat itsekin puhelimesi lentokonetilaan. Noustuamme 1.500 metrin korkeuteen puhelimesi ei joka tapauksessa vastaanota signaalia. Laitteen akku kuluu suotta lennolla sen etsiessä signaalia, lentäjä jatkoi.