Amsterdam haluaa vähentää turismia – turisteille harkitaan kannabiskieltoa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollannin pääkaupunki Amsterdam on vuosikymmenten ajan ollut turistien suuressa suosiossa. Nyt kaupungissa halutaan kuitenkin vähentää turistien määrää uusilla rajoituksilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan 34 prosenttia turisteista vierailisi Amsterdamissa vähemmän todennäköisesti, mikäli heiltä kiellettäisiin kannabiksen ostaminen.

11 prosenttia lopettaisi kaupungissa vierailun kokonaan. Amsterdamin pormestari Femke Halsema on The Guardian -lehden mukaan ehdottanut kannabiksen polton kieltämistä ulkolaisilta turisteilta.

Ehdotusta tullaan käsittelemään kaupunginvaltuustossa tulevaisuudessa. 1,1 miljoonan asukkaan Amsterdamissa vierailee vuosittain yli 17 miljoonaa turistia. Kaupunki on suosittu matkakohde erityisesti brittiläisten keskuudessa.