Ilmestyikö poskeesi finni? Voi johtua puhelimestasi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Finnit, ihon epäpuhtaudet ja tukkeutuneet ihohuokoset ovat monien asioiden tulosta. Ne voivat johtua suurimmaksi osaksi hormoneista ja elintavoista, mutta nyt on käynyt ilmi, että likainen puhelimen näyttö voi myös aiheuttaa finnejä.

Mikäli satunnaiset finnit ovat jatkuvana kiusana poskissa, ne voivatkin johtua puhelimesta eivätkä hormoneista. Puhelimen näytöltä lika siirtyy suoraan kasvojen ihoon ja voi aiheuttaa erilaisia reaktioita, jotka johtavat jopa näkyvien finnien ilmestymiseen.

Poosh-hyvinvointisivuston mukaan likaisen puhelimen näytön lisäksi myös tyynyliina voi aiheuttaa kasvoihin finnejä. Tyynyliina tulee pestä säännöllisesti, että siihen kertyneet bakteerit eivät pääse kasvamaan ja tarttumaan nukkujan kasvojen ihoon.