ESA etsii vapaaehtoisia – tehtävänä kellua päiväkausia makuullaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli olet aina halunnut ansaita rahaa makaamalla painottomuutta simuloivassa sängyssä, saatat olla onnekas. Euroopan avaruushallinto ESA etsii vapaaehtoisia kokeeseen, jonka eteen koehenkilöiden ei juurikaan tarvitse nähdä vaivaa.

ESA etsii 20 naista kuivaupotuskokeeseen Ranskassa sijaitsevaan MEDES-tutkimuskeskukseen. Heidän tehtävänään on viettää viisi vuorokautta vedenpitävien lakanoiden varassa vedellä täytetyssä ammeessa. Kokemus saattaa siis muistuttaa hieman vesisängyssä makaamista.

Kuivaupotuksen ideana on luoda samanlaiset olosuhteet kuin avaruuden painottomassa tilassa. ESAn Jennifer Ngo-Anh varoittaa, ettei päiväkausien ajan kelluminen ole niin hauskaa kuin se saattaa kuulostaa. Kokeeseen osallistuvien saamaa palkkiota ei ole paljastettu, mutta esimerkiksi NASA on maksanut samankaltaisista kokeista jopa tuhansia euroja.