Juice Leskinen olisi täyttänyt tänään 70 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Juankoskella 19. helmikuuta 1950 syntynyt viihdetaiteilija Juice Leskinen olisi täyttänyt tänään 70 vuotta. Leskinen teki artistina unohtumattoman uran. Suomalaisten mieliin hän jäi lukuisilla tutuilla hiteillään, jotka ovat yhä tänä päivänä tärkeä osa kotimaista viihdemusiikkia.

Pauli Matti Juhani Leskisen tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi Syksyn sävel, Viidestoista yö, Sika, Marilyn ja Eesti. Hän menehtyi marraskuussa 2006 Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa kieltäydyttyään miehen elintoiminnoille tärkeästä diaalysihoidosta.

Omien julkaisujensa lisäksi hän kirjoitti musiikkia kymmenille muille kotimaisille artisteille. Hänen artistiuransa alkoi 1970-luvun alussa, kun hän perusti Coitus Int -yhtyeen yhdessä Mikko Alatalon ja Harri Rinteen kanssa. Hän on yksi Suomen merkittävimmistä pop-musiikin merkkihenkilöistä, jonka tuotantoa soitetaan edelleen päivittäin ravintoloissa ja radiokanavilla.