Yli vuosi sitten kadonnut aavelaiva huuhtoutui rannikolle Dennis-myrskyn ansiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tansanialainen MV Alta -laiva jouduttiin hylkäämään syyskuussa 2018 matkalla Kreikasta Haitiin aluksessa ilmenneen vian vuoksi. Nyt alus on yllättäen ilmestynyt Irlannin rannikolle.

Irlannin rannikkovartiosto sai lauantaina hälytyksen Ballycottonin rannikolle kariutuneesta 77-metrisestä aluksesta. Rahtilaiva todettiin kuitenkin tyhjäksi miehistöstä. Kävi ilmi, että kyseessä oli yli vuotta aikaisemmin tuhansien kilometrien päässä kadonnut alus.

VUonna 1976 rakennetun laivan uskotaan päätyneen kaapatuksi sen jälkeen, kun se hylättiin Atlantilla noin 2,220 kilometrin päässä Bermudasta. Independent-lehden mukaan rannikkovartiosto on varoittanut ulkopuolisia pysyttelemään poissa laivanhylystä.

vessel aground

Rescue 117 was tasked earlier today to a vessel aground near Ballycotton, Cork. Thankfully there was nobody on board. Previously the U.S. Coast Guard had rescued the 10 crew members from the vessel back on September 30, 2018. The vessel has been drifting since and today came ashore on the Cork coastline.

Publiée par Irish Coast Guard sur Dimanche 16 février 2020

Important notice from Cork Co Council in relation to ship washed up on rocks at Ballyandreen. https://www.corkcoco.ie/en/news/grounding-cargo-ship-ballycotton

Publiée par Ballycotton RNLI sur Lundi 17 février 2020