Vääränlaiset urheiluliivit vaikuttavat urheilusuorituksiin – rinnat ansaitsevat tukea

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Urheiluvarusteissa painotetaan aina, että kengät ovat kaikista tärkein varuste. Naisilla toisena tulevat ehdottomasti urheiluliivit, sillä valtoimenaan heiluva rintavarustus voi olla todella kivulias ja vaikuttaa jopa urheilusuoritukseen. Urheiluliivien tulee tukea, hengittää ja ehkäistä poven pomppimista.

Toisaalta olisi mukava, että urheililiivit ovat myös tyylikkäät. Urheiluliiveihin kannattaa panostaa ja niitä on hyvä sovitella kaupassa. Ei riitä, että kokeilee liivien mahtuvan päälle, vaan niiden kanssa on pompittava ja heiluttava saadakseen jonkinlaista tuntumaa tuesta. Kaapissa tulisi olla useampi vaihtopari, sillä liivit on hyvä pestä jokaisen hikijumpan jälkeen.

British Medical Journal toteutti taannoin kyselyn, jonka mukaan naisten huonot urheiluliivit vaikuttivat vuoden Lontoon maratonin osallistujien tuloksiin. Riittämätön rintojen tuki aiheutti neljä senttimetriä pitkän vajauksen jokaisella juoksuaskeleella. Tämä tarkoitti koko maratonilla yli 1,5 kilometrin jälkeen jäämistä.