Mikä tarkoittaa Instagram-malli? Naiset itse kertovat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisen median ja erilaisten sovellusten myötä on avautunut uusia uramahdollisuuksia ja tapoja tienata omaa elantoaan. Yksi uusista hieman erikoisemmista ammattinimikkeistä on Instagram-malli, joka voi aiheuttaa hämmennystä.

Instagram-malli tarkoittaa ihmistä, joka julkaisee itsestään usein hienoja kuvia kanavalleen. Hän on saanut satoja tuhansia seuraajia pelkän ulkonäkönsä avulla, mikä tarkoittaa sitä, että henkilöä usein ihaillaan ja hänen kanavallaan alkaa olla markkina-arvoa. Näin ollen hän voi alkaa tekemään yritysten kanssa yhteistöitä ja tienata palkkioita mainostamalla vaatteita, palveluita ja tuotteita omalle yleisölleen.

Instagram-malli ei ole lainkaan sama asia kuin tavallinen malli. Mallin ammatissa henkilön ulkonäköä ja kokoa yleensä tarkkaillaan enemmän ja vartalomallin tuleekin olla vaatesuunnittelijoille oikean kokoinen. He tekevät töitä muodin parissa ja kävelevät näytöslavoilla lehtikuvausten lisäksi.

Mallin tulee myös ulkonäöltään pitää oman tyylinsä yleensä hyvin luonnollisena, että hän pystyy tarjoamaan muotisuunnittelijalle tai kuvaajalle kaikki mahdolliset taiteelliset vapaudet toteuttaa itseään. Instagram-malleja puolestaan seurataan heidän räväkämmän ulkonäkönsä ja persoonallisuutensa vuoksi. He voivat meikata paljon, olla minkä mallisia tahansa ja pukeutua miten he haluavat, koska heitä seurataan nimenomaan sen vuoksi millaisia he itse ovat ja millainen heidän oma henkilökohtainen tyylinsä on.