Tanssireissu päättyi putkaan Säkylässä – pakettiauton kuljettaja tuhdissa humalassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Harjavallassa tansseissa ollut vuonna 1952 syntynyt mies oli palaamassa kotiinsa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Valitettavasti mies oli nauttinut tanssi-illan aikana alkoholia. Hänen ajelunsa päättyi Säkylään Ristolan huoltoaseman pihalle.

Miehen lähtiessä pakettiauto juuttui huoltoaseman pihalla olleeseen penkereeseen ja autoa kuljettanut tanssitaituri kaatui ojaan. Sivullinen teki miehestä ilmoituksen hätäkeskukseen hieman ennen puolta yötä. Pakettiauto oli tuolloin edelleen käynnissä ja mies makasi maassa selällään.

Paikalle kiirehtinyt poliisipartio totesi auton omistaja olleen ukevassa humalassa. Mies ei ollut loukkaantunut. Miehelle suoritettu alkometripuhallus antoi tulokseksi 1.04 mg/l, mikä vastaa lähemmäs 2,5 promillen känniä. Rattijuopumuksen raja on 0.22 mg/l.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. ABECE-luokan ajokortti jäi viranomaisen haltuun. Pakettiauton tavaratilasta löytynyt haulikko ja patruunat otettiin takavarikkoon. Huolimattoman ja lainvastaisen aseen kuljettamisen vuoksi miestä epäillään myös ampuma-aserikkomuksesta.