Diileri menetti 54 miljoonan euron bitcoinit – hukkasi salasanat

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Huumekauppias on menettänyt kymmenien miljoonien eurojen arvosta tienaamaansa bitcoin-digirahaa. Hänen bitcoin-lompakkonsa salasanat päätyivät vahingossa kaatopaikalle.

49-vuotias Clifton Collins oli tienannut lompaikoihinsa yli 6.000 bitcoinia kannabista kasvattamalla ja myymällä. Hän piilotti niiden salassanat onkivapakoteloon asuntoonsa. Miehen jouduttua pidätetyksi vuokraisäntä tyhjensi hänen asuntonsa ja lähetti omaisuuden kaatopaikalle.

Onkivapakotelo on sittemmin päätynyt muiden pois heitettyjen esineiden mukana poltettavaksi Kiinaan tai Saksaan. Bitcoinien arvo olisi nykyisen kurssin mukaan lähes 54 miljoonaa euroa.

Viranomaiset ovat sittemmin takavarikoineet kaikki Collinsille kuuluneet 12 bitcoin-lompakkoa. Niiden sisältöön on kuitenkin käytännössä mahdotonta päästä käsiksi ilman salasanoja, uutisoi Irish Times.