Suomessa uusi koronavirustapaus – HUS järjestää tiedotustilaisuuden

Terveys · Stara.fi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on tänään todettu koronavirustartunta. Yleisradion uutisten mukaan kyseessä on työikäinen nainen, joka oli saanut tartunnan mitä ilmeisimmin Italian Milanosta. Potilaan kunto on hyvä. Lisäksi kahta muuta epäiltyä uutta tapausta tutkitaan parhaillaan.

Joukko suomalaisia turisteja on parhaillaan karanteenissa Teneriffalla sijaitsevassa hotellissa, jossa parikymmentä suomalaista joutuu olemaan noin kahden viikon ajan tuhannen muun ihmisen kanssa. Määrässä on mukana myös hotellin henkilökunta. Tartunta tuli hotelliin mitä ilmeisimmin Italiasta saapuneelta turistilta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja terveyden- ja hyvinvoinnin laitos järjestävät asiasta tiedotustilaisuuden kello 18.30 alkaen. Aiemmin tänään kerrottiin miten Helsinki-Vantaalle saapunut matkustaja ilmoitti oireista, ja sen seurauksena VR desinfioi junanvaunut.