5 fitnessmyyttiä kumottiin – älä usko näihin väitteisiin

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvinvoinnin, terveyden ja liikunnan saralla on tehty todella paljon tutkimuksia. Tämä tarkoittaakin sitä, että tietoa on hyvin monipuolisesti saatavilla verkosta etsii henkilö lähes mitä tahansa näihin liittyvää. Liikkeellä on oikean tiedon lisäksi myös paljon vääriä myyttejä, joihin moni uskoo.

Nyt liikunnan ammattilainen Abby Pollock päätti kumota YouTube-videollaan viisi tuttua myyttiä ja perustella, minkä vuoksi väitteisiin uskominen ei ole kovin mustavalkoista.

1. Lihas polttaa enemmän kaloreita kuin rasvaTämä pitää paikkaansa, mutta kyse on vain korkeintaan 60 kilokalorista, mikä vastaa muutamaa makeista. Lihaksikas vartalo ei siis takaa sitä, että ihminen voi syödä paljon enemmän. Kova treenaaminen sen sijaan tarvitsee polttoaineeksi ravintoa.

2. Painoharjoittelu on laihduttamisen kannalta parempi vaihtoehto kuin aerobinenLaihduttamiseen tarvitaan aina kalorivaje, joka saadaan joko syömällä vähemmän tai polttamalla enemmän kaloreita. Mikä tahansa liikkuminen on hyvä keino laihduttaa, mikäli syö vähemmän kuin kuluttaa.

3. Kehonpainoharjoittelu ei ole tehokastaKehonpainon avulla tehty treeni on tehokas ja raskas kun liikkeet tehdään oikein.

4. Rintalihasten treenaaminen kasvattaa rintojaRintalihasten tekeminen kasvattaa lihasta, mutta ei lisää rintakudosta.

5. Selän treenaaminen parantaa ryhtiäTämä riippuu täysin siitä, mikä huonon ryhdin aiheuttaa. Lihastasapaino voi auttaa pitämään ryhdin hyvänä, mutta se ei yksin korjaa ongelmaa.