Papukaija julistettiin sankariksi – herätti tulipalon aikana nukkuneet omistajansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkieläimistä ei ole ihmisille ainoastaan seuraa, vaan joskus ne voivat jopa kirjaimellisesti pelastaa henkiä. Louie-niminen papukaija on julistettu sankariksi ilmoitettuaan omistajilleen tulipalosta.

Yhdysvaltojen Tennesseessä asuvat Barbara sekä Larry Klein ja heidän kuusivuotias lapsenlapsensa Kaitlyn olivat nukkumassa, kun keittiössä oli alkanut tulipalo. He heräsivät papukaijan alettua huutamaan ”fire”, eli tulipalo. Pariskunta ja heidän lapsenlapsensa onnistuivat pakenemaan nopeasti levinneitä liekkejä.

Valitettavasti Louie-papukaija ei ollut yhtä onnekas, sillä lemmikki kuoli palossa pariskunnan neljän koiran kanssa. Barbara Klein kuvailee papukaijaa Independent-lehden mukaan sankariksi, jota ilman hän olisi todennäköisesti nukkunut tulipalon ajan.