Hai hyökkäsi surffarin kimppuun – mies löi nyrkillä silmään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Suurikokoiselle ja terävähampaiselle valkohaille kampoihin laittaminen ei ole helppoa. Eräs uusiseelantilainen surffari onnistui kuitenkin häätämään petokalan pois tarkkaan tähdätylä iskulla ja ärräpäillä.

60-vuotias Nick Minogue oli surffaamassa Pauanui Beachin tuntumassa, kun hän tunsi jonkin osuvan lautaansa. Kyseessä oli laudan reunaa purrut valkohai. Minogue muisti nenän ja silmien olevan haiden herkkiä kohtia, ja päätti lyödä eläintä. Aggressio tehosi ja surffaaja onnistui häätämään hain pois. Eläin oli purrut häntä käteen mutta Minoguen onneksi haavat eivät olleet syviä.

– Huusin ”painu v*ttuun” ja yritin lyödä haita silmään, mutta en osunut. Nostin nyrkkini uudelleen, huusin jälleen ”painu v*ttuun” ja osuin haita suoraan silmään, Minogue kuvaili New Zealand Herald -lehdelle.