Videopelilegenda kuoli 61-vuotiaana – muistetaan Konami-koodin kehittäjänä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Japanilainen pelinkehittäjä Kazuhisa Hashimoto on kuollut 61-vuotiaana. Hänet tunnetaan mahdollisesti parhaiten niin kutsutun Konami-koodin luojana.

Koodi esiintyi lukuisissa Konami-peliyhtiön peleissä. Painamalla kaksi kertaa ylös, kaksi kertaa alas, vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle sekä B, A ja start -nappeja saattoi pelaaja saada esimerkiksi lisäelämiä- tai varusteita.

Ensi kertaa vuonna 1986 Gradius-pelissä mukana ollut koodi on tuttu myös 8-bittisen Nintendon nimikkeistä, kuten Castlevania, Contra ja Teenage Mutant Ninja Turtles. Se esiintyy edelleen toisinaan peleissä ja muussa mediassa. Uutinen Hashimoton kuolemasta paljastettiin Konamin Twitter-tilillä julkaistun muistoviestin muodossa.