Mies sai kannabiksesta 12-tuntisia kivuliaita erektioita

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Jotkin lääkkeet ja päihteet voivat aiheuttaa priapismin eli pitkäkestoisen ja jossain tapauksissa kivuliaankin erektion. Nyt lääkärit uskovat törmänneensä ensimmäiseen tapaukseen, jossa priapismin on laukaissut kannabis.

Yhdysvaltojen Georgiassa asuva 32-vuotias mies toimitettiin taannoin kahdesti saman viikon aikana ensiapuun kivuliaan erektion vuoksi. Ensimmäisellä kerralla erektio kesti 12 tuntia, toisella kuusi tuntia. Potilas myönsi käyttäneensä kannabista useita kertoja viikossa viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Mies kertoi erektioiden alkaneen kahden tunnin aikana polttamisesta. Kannabiksen polttaminen oli aiheuttanut pitkäkestoisia erektioita myös potilaan ollessa teini, eikä priapismia ollut ilmennyt hänen lopetettuaan kannabiksen väliaikaisesti parikymppisenä.

Urologi Jami Brahmbhatt tosin suhtautuu skeptisesti lääkärien uskomukseen, jonka mukaan kannabis olisi aiheuttanut priapismin. Hän epäilee Insider-lehdelle potilaan polttaman kannabiksen sisältäneen muita kemikaaleja tai huumeita jotka saattoivat aiheuttaa erektion.