Ilmastoahdistelu mennyt liian pitkälle – lapset näkevät jo painajaisia ilmastonmuutoksesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruotsalainen Greta Thunberg on ollut yksi vuoden puhutuimmista ihmisistä. 16-vuotias ympäristöaktivisti sai kansainvälistä huomiota erityisesti YK:n ilmastokokouksessa pitämässään puheessa, jossa Thunberg kritisoi maailman johtajia ilmastonmuutoksen vastaisten toimien laiminlyönnistä. Kyselyn mukaan ilmastonmuutos ahdistaa myös muitakin nuoria ja lapsia.

Daily Mail -sivusto kertoo tuoreesta kyselystä, johon osallistui kaksi tuhatta lasta. Englantilaiset kyselyyn vastanneet lapset olivat iältään 8-16 -vuotiaita. Kyselyn myötä kävi ilmi, että peräti joka viides lapsesta näkee painajaisia ilmastonmuutokseen liittyen.

Painajaisten lisäksi lähes 80 prosenttia lapsista oli sitä mieltä, että ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvät asiat ovat todella tärkeitä heille. 40 prosenttia lapsista ei luottanut siihen, että aikuiset onnistuisivat tekemään mitään hillitäkseen tätä huonoa suuntaa, johon ilmastonmuutos on menossa.