Pariskunnan kodin alla käärmeiden pesä – 150 käärmettä mateli perustuksissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Oman yhteisen kodin hankkiminen on monille pariskunnille unelmien täyttymys. Yhdysvaltojen Coloradossa asuvien Shaynone McFaddenin ja Royce Robbinsin tapauksessa unelma oli muuttua painajaiseksi kodista paljastuneen matelevan yllätyksen ansiosta.

Pariskunta muutti Elizabethissa sijaitsevaan taloon marraskuussa 2018. Kevään saapuessa parvekkeen puulattian lautojen välistä alkoi kurkistelemaan vaarattomia sukkahauhakäärmeitä. Matelijoita alkoi ilmestyä kesällä yhä enemmän pihalle, kuistille, kellariin ja jopa vessaan.

McFadden ja Robbins palkkasivat tuholaistorjujan, joka löysi kodin alapuolelta kokonaisen käärmeiden pesän. Yhteensä matelijoita asui talon alla yli 150 kappaletta. Käärmeistä eroon hankkiutuminen ja kodin remontointi maksoivat yhteensä 8.000 dollaria, eli noin 7.200 euroa.

Newsweek-lehden mukaan Coloradon laki veloittaa kiinteistövälittäjiä paljastamaan potentiaalisille asiakkaille ostopäätökseen mahdollisesti vaikuttavista seikoista. Pariskunnalla ei kuitenkaan ollut ostohetkellä hajuakaan uuden kodin käärmeongelmasta.