50 ihmistä avasi samppanjapulloa – sitten ammattilainen näytti mallia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aitoa samppanjaa juodaan aina silloin kun on aihetta juhlaan. Pullon avaaminen on iloinen tapahtuma, ja usein moni avaakin sen suurieleisesti ison poksahduksen kera, vaikka se ei olekaan oikea tapa avata samppanjaa.

Nyt Epicurious-kanava on julkaissut YouTube-videon, jossa nähdään miten 50 ihmistä suoriutuvat samppanjapullon avaamisesta. Osa lennättää pullon korkin kauas ja sotkee kuohuvan juoman kanssa. Osa kokelaista onnistuu avaamaan pullon hieman taidokkaammin.

Videon lopuksi ammattilainen näyttää miten samppanjapullo tulisi oikeasti avata. Pullon korkkia tulee jarruttaa silloin kun se on paineella nousemassa pullon suulta. Näin ollen korkin irtoamisesta kuuluu vain pieni ääni ison poksahduksen sijaan. Kun pullo avataan hitaasti, samppanja kuohuaa mahdollisimman vähän ja samppanjan kuplat pysyvät itse juomassa.