Näyttelijälegenda Max von Sydow on kuollut – muistetaan Manaajasta ja Game of Thronesista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen näyttelijä Max von Sydow on kuollut. Oscar-ehdokkaana kahdesti ollut tähti oli menehtyessään 90-vuotias.

Uutisen paljasti näyttelijän vaimo ja elokuvatuottaja Catherine von Sydow. Niin eurooppalaisissa kuin amerikkalaisissakin elokuvissa näytellyt tähti ehti tehdä elokuvien parissa viisi vuosikymmentä kestäneen uran. Ensimmäisen valkokangasroolinsa hän teki Hän oli vain äiti -elokuvassa vuonna 1949.

Sydow työskenteli useita kertoja muun muassa ruotsalaisohjaaja Ingmar Bergmanin kanssa elokuvissa, kuten Seitsemäs sinetti ja Mansikkapaikka. Hollywoodiin tähti muutti vuonna 1965 valmistautuessaan Jeesuksen rooliin elokuvassa Mies Nasaretista.

Sydow muistetaan myös rooleistaan elokuvissa kuten Manaaja, Conan – barbaari ja James Bond -seikkailu Älä kieltäydy kahdesti. Elämänsä loppuvaiheisiin saakka näytellyt tähti esiintyi vielä viimeisinä vuosinaan esimerkiksi Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa ja HBO:n Game of Thrones -sarjassa.