Tislaamo varoittaa: ”Vodka ei sovellu käsidesiksi”

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käsidesien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti koronaviruksen leviämisen myötä. Käsidesin loppuessa kauppojen hyllyiltä ovat jotkut alkaneet valmistamaan sitä itse puhdistusalkoholista ja lääkeaaloesta.

Tavallinen vodka ei sen sijaan sovellu käsien puhdistukseen. Tito’s-vodkaa valmistava tislaamo on joutunut julkaisemaan Twitter-tilillään ilmoituksen, jossa kehotetaan olemaan käyttämättä vodkaa käsien desinfiointiaineena.

– Yhdysvaltojen tautikeskuksen mukaan desinfiointiaineen täytyy sisältää vähintään 60 prosenttia alkoholia. Tito’s Handmade Vodka sisältää 40 prosenttia alkoholia, eikä näin ollen vastaa suosituksia, Tito’s twiittasi.

Viesti oli vastaus Twitter-käyttäjälle, joka kertoi valmsitaneensa käsidesiä Tito’sin vodkasta. Yhtiö myös muistutti, että käsien peseminen saippualla on edelleen paras tapa suojata itseään koronaviruksen leviämiseltä.