Tuhansien kottaraisten tanssi videolle – näyttävä näky taivaalla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Valtavien lintuparvien lentely on todella vaikuttavan näköistä katseltavaa. Etenkin harmaata taivasta vasten tumma lintuparvi voi näyttää lähes pelottavalta näyltä ja muistuttaa ihmisiä Alfred Hitchcockin Linnut-elokuvasta. Nyt videolla nähdään miten kottaraiset lentävät parvessa.

Hollannissa Veenwoudenissa kuvatulla videolla nähdään hyvin vaikuttava näky kun mielettömän suuri lintuparvi alkoi lentämään yhdessä. Valtavat kottaraisparvet ovat kuvaajan mukaan alueella tuttu näky, mutta parven yhdessä liikkuminen tanssinkaltaisella tavalla on silti joka kerta hyvin kaunista katseltavaa.

Suuri kottaraisparvi on kuin jatkuvasti muotoaan muuttava tumma savupilvi harmaata taivasta vasten. Suuren lintuparven yhdessä lentäminen perustuu siihen, että jokainen yksittäinen lintu seuraa vain vierustoverinsa liikkeitä. Tämän avulla parvi näyttää ikään kuin tanssivan taivaalla aaltomaista liikettä erilaisia kuvioita tehdessään.