Apple vahvisti – desinfiointipyyhkeitä voi sittenkin käyttää iPhonen puhdistamiseen

Digi · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviämisen myötä ihmisiä on muistutettu huolehtimaan paitsi omasta, myös älylaitteidensa siisteydestä. Nyt Applen laitteiden käyttäjille on paljastettu arkea helpottava tieto.

Apple on aikaisemmin kehottanut kuluttajia välttämään iPhone-puhelinten putsaamista desinfiointipyyhkeillä. Syynä oli pelko siitä, että pyyhkeet voisivat naarmuttaa laitteiden näyttöjä. The Wall Street Journal -lehden testissä uskomus osoittautui kuitenkin vääräksi.

Applen tuoreen ohjeistuksen mukaan iPhone, iPad ja Mac -laitteiden kovia ja nesteenpitäviä pintoja voi putsata kevyesti enintään 70-prosenttista 2-propanolia sisältävillä desinfiointiaineilla. Kosteuden pääsemistä laitteessa oleviin aukkoihin täytyy kuitenkin välttää, eikä laitteita tule upottaa puhdistusaineeseen tai putsata valkaisuaineilla. Yhtiö myös kehottaa olemaan käyttämättä putsaamiseen kangasta tai nahkaa.