Italia on nyt kokonaan suljettu – pääministeri: ”Tulevaisuus on kiinni meistä”

Ohhoh! · Stara.fi

Koronavirus on levinnyt Italiassa koko maahan ja kyseessä on kansallinen hätätila. Vuorokaudessa virukseen kuolleiden määrä kasvoi 97 ihmisellä yhteensä 463 kuolleeseen. Uhrimäärä kasvoi siis vuorokaudessa yli neljänneksellä. Italian pääministeri Giuseppe Conte nimitti päivää mustaksi.

Samalla koko Italia on nyt suljettu, jotta koronaviruksen leviämistä saataisiin hidastettua. Koko maan kattavan karanteenin kerrotaan jatkuvan 3. huhtikuuta saakka. Sinä aikana koulut ja yliopistot ovat suljettu ja lisäsi julkiset tapahtumat ja urheilukilpailut on kielletty.

Pääministeri Conte kehotti maanantaina ihmisiä pysymään kodeissaan ja totesi, että ”Tulevaisuus on kiinni meistä. Nyt jokaisen täytyy tehdä oma osuutensa”. Italiassa on todettu tähän mennessä yli 9 000 koronaviruksen tartuntaa kahden viikon aikana. Todetuista tartunnoista noin viisi prosenttia on tähän mennessä johtanut kuolemaan.

Karanteenin aikana ihmiset saavat käydä kodeistaan käsin töissä, mutta muuten kotoa poistumista ei katsota hyvällä ilman perusteltua syytä. Julkinen liikenne jatkaa kuitenkin toimintaansa, Sky News uutisoi.