Palkka vaikuttaa kuluttamiseen – naiset paljastivat isoimmat menonsa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Palkkapussin suuruus vaikuttaa luonnollisestikin siihen millaisia kuukausittaisia menoja ja hankintoja ihmisillä on. On kuitenkin tutkittu, että esimerkiksi ravintolassa pienituloiset jättävät kuitenkin yhtä paljon tarjoilijoille juomarahaa kuin suurituloisetkin.

Nyt Glamour Magazine -kanava julkaisi YouTube-videon, jossa nähdään mitkä ovat kuukausittain suurimmat hankinnat naisilla tuloista riippumatta. Videolla näyttelijät lukevat ääneen vastaukset, joita erituloiset naiset ovat anonyymisti antaneet tehtyyn kyselyyn.

Videolla kuullaan mihin naisilla menee kuukausittain eniten rahaa vuokran lisäksi. Nollatuloinen kertoi suurimman kulueränsä olevan ruoka. Isoja kuluja olivat myös lääkkeet, sairausvakuutukset, kannabis, vaatteet ja opintolainan takaisinmaksuerät. Suurituloiset käyttivät rahaa myös muun muassa henkilökohtaisiin kunto-ohjaajiin ja ravintoloissa syömiseen.