Finnair peruu lisää kotimaan ja Euroopan lentoja – syynä koronavirus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalainen lentoyhtiö Finnair on perunut on perunut jo noin 1.400 lentoa tältä vuodelta koronaviruksen vuoksi. Finnair jatkaa nyt lentojensa sopeuttamista, koska lentomatkustuksen suosio on laskenut. Finnair peruu esimerkiksi kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot koko huhtikuun ajalta.

Finnair vähentää kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2.400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi. Muutokset pohjautuvat huhtikuun kysyntänäkymään. Finnair viestii lentojen peruutuksista suoraan asiakkaille, joilla on varaus perutuille lennoille.

Asiakkaat voivat sitten joko hakea lipun hinnan takaisinmaksua perutusta lennosta tai he voivat siirtää matkaansa ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun. Finnair on kertonut tarjoavansa koronavirustilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi asiakkailleen mahdollisuuden joustavasti muuttaa lentojensa matkustuspäivää marraskuun 30. päivään 2020 asti.

Lisätietoa: Finnair