Kiinalaispoliiseille älykypärät – tunnistavat kuumeesta kärsivät jo metrien päästä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan poliisivoimat on koronaviruksen myötä varustettu teknologialla, joka voisi olla suoraan scifi-elokuvista. Poliisien uusien kypärien väitetään tunnistavan koronavirusta potentiaalisesti sairastavat.

Uudet kaduilla partioivien poliisien älykypärät on varustettu infrapunakameroilla. Kypärän hälytys laukeaa, mikäli enintään viiden metrin päässä olevalla henkilöllä havaitaan yli 37,3 asteen kuume. Kypärät on varustettu myös kasvontunnistusteknologialla.

Smart Helmet N901 -kypärät ovat shenzheniläisen Kuang-Chi -yrityksen valmistamia. Yhtiön mukaan ne on valmistettu erityisesti epidemiatilanteita varten. Poliisit ovat jo varustetuneet kypärin monissa Kiinan suurkaupungeissa, uutisoi International Business Times.